Beyaz Göz Kalemine Sahip olmak İçin 7 Neden

Kozmetik alışverişine çıktınız, bakınıyorsunuz diyelim. Rengarenk göz kalemlerinin olduğu bir sepet var önünüzde.3 tane alacaksınız. Eliniz hangi renklere giderdi? Gözlerinizi kapatın, 5 saniye düşünün ve aklınıza ilk gelen 3 rengi söyleyin. Bakın seçiminizin ruh haliniz ile ilgili nasıl bir bağlantısı varmış uzman psikologlara göre?

Amaan hadi canım ben de, ne alakası var bunun psikolojiyle?  😋
Evde milyon tane de olsa o anki siyah göz kaleminin ucu daha bir yumuşaktır,evdeki gün içinde akıyordur ama bu kesinlikle akmayacaktır, waterproof özelliği vardır, vs diyerek bir siyah kalem mutlaka alırız. Bazen doğal takılırım ben diye bir kahve, üzerine de, göz rengime çok yakışacak diye mavi ve yeşil tonlarda bir tane daha. Etti mi size üç? Gördüğünüz üzere tamamen alışkanlıklar, kozmetik doyumsuzluğu, göze hitap etme vs. odaklıyız.  Peki ya işlev?
Size bu yazımda tek bir beyaz göz kalemi ile yapabileceğiniz 7 harika uygulamadan bahsedeceğim. Ben yıllardır Mac'in fascinating rengini kullanıyorum. Oldukça yumuşak uçlu, yoğun, mat bir beyaz. Sedeftir, ışıltıdır, odur budur barındırmıyor bünyesinde. Size de tavsiyem mat bir beyaz edinmeniz yönünde.
1- Waterline dediğimiz, gözünüzün altındaki çizgiye boylu boyunca uygularsanız, gözleriniz
olduğundan daha büyük, daha fresh görünecektir. Scarlett Johansson'ın siyah ve beyaz göz kalemini uyguladığı makyaj fotolarına baktığınızda farkı hemen göreceksiniz.

2- Normalde gözleri birbirine yakın bir kişiyseniz ve gözlerinizin daha uzak durmasını istiyorsanız, yine beyaz kalemi uygulayarak böyle bir etki yaratabilirsiniz.

3- Biliyorsunuz ki far sürmeden tüm göz kapağına baz uygulamak, farın kalıcılığı ve kolay dağıtılması açısından son derece yararlıdır. Elinizin altında bir baz olmadığında beyaz kaleminizi göz kapağınıza sürerek bir baz oluşturabilir, farınızın kalıcılığını arttırır hatta açık renk bir alan yaratacağınızdan far renginin daha da patlamasını sağlayabilirsiniz.

4- Beyaz kalem ile çok rahat highlighter (aydınlatıcı) efekt verebilirsiniz. Kaş kemiğinizin altına, burun üzerine ve dudak üzerine uyguladığınızda farkı göreceksiniz.

5- Herkes her zaman çok şahane eyeliner çekebiliyor diye bir kural yok. Ama beyaz kaleminiz ile önce bir şablon çizip, üzerine eyeliner çektiğinizde, ne kadar kolay ve muntazam yaptığınıza siz de şaşıracaksınız.

6- Çok sevdiğiniz farınızı eyeliner haline getirebilmek için yine beyaz göz kaleminden yardım alabilirsiniz. Böylelikle elinizdeki farları istediğiniz zaman renkli eyeliner'lara dönüştürebilirsiniz.

7- Dudaklarda çok moda olan ombre efekti yakalayabilmek için de beyaz kalem ile dış çizgiyi çizip, içerisine istediğiniz renk ruju uygulayabilirsiniz.
Beyaz Göz Kalemine Sahip olmak İçin 7 Neden Beyaz Göz Kalemine Sahip olmak İçin 7 Neden Reviewed by Seda Arısoy on Ocak 29, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.