Dukan Birası ile Forma Girelim mi?

Haftaya nasıl başlarsak öyle gidermiş. Önümde dergim, elimde biram ile herkese kocaman merhaba o zaman :)

Bira dediysem, en sağlıklısından 😉 Malum bahar yaklaşıyor, yaza ne kaldı? Benim gibi kışın, o fazlalıkları fazlaca alan hanımlar, şimdiden yavaş yavaş başlamak oldukça doğru bir karar. Çünkü güzel ve etkili sonuçlar, ancak uzun vadede gerçekleşir. 1 haftada 3 kilo vermeye uğraşıp,sonra fazlasıyla geri alacağımıza, 1 ayda, kendimizi de fazla sıkmadan 3 kilodan kurtulmak inanın çok daha verimli ve sağlıklı. Her ne kadar bu konularda uzman olmasam da, vaktiyle deneyip güzel sonuçlar aldığım yöntemlerim mevcut. Ama hiç merak etmeyin, çünkü bu konuların ehli bir arkadaşım, sağlıklı yaşam, fit tarifler ve kilo verme ile ilgili yazılarını blogda yayınlamaya başlayacak yakın bir zamanda (mesajım gitmiştir umarım) 💗

Bugün, sağlıklı yaşam ve fit olma serüvenimize güzel bir kür tarifi ile başlamak istiyorum: Dukan Birası !
Peki Dukan birası nedir? Ne işe yarar? Nasıl hazırlanır? Nasıl tüketilir?
Okumaya devam...

Bu tarifin sahibi, geçtiğimiz yıllarda Dukan diyeti ile adından oldukça bahsettiren Pierre Dukan'dan başkası değil elbet. Oldukça az malzeme ile hazırladığımız bu içecek, yağ yakmak, zayıflamak, ödemleri atmak ve vücudumuzu forma sokmak gibi etkilere sahipmiş.


Malzemeler: - 2 yemek kaşığı yeşil çay ( veya 3 poşet yeşil çay)
                        -750 ml su
                        -1 adet soda (maden suyu)
                        -Yarım limon

Hazırlanışı: 750 ml suyu kaynatıyor, yeşil çayımızı demliyoruz. Bir kenarda soğuması için dinlendirdikten sonra,içine yarım limon suyunu, ve 1 şişe sodayı dökerek karıştırıyor, son olarak da şişemizi kapatarak buzdolabına koyuyoruz.

Dukan biramız içime hazır, E o zaman sağlığınıza, Cheers! 🍻

İsterseniz ılık veya sıcak olarak da içebilirsiniz. Önemli olan bu içeceği gün içinde tüketmek ve her gün yenisini hazırlamak. Nasıl tüketeceğiniz tamamen size kalmış. İster 3 seferde için, isterseniz tüm güne yayarak yavaş yavaş tüketin. Tadı da oldukça içilir cinsten.

Peki ne kadar devam edecek kürümüz? 15 gün boyunca uygulayıp, 5 gün bırakıyoruz, sonra bir 15 gün daha uyguluyor ve 20 gün boyunca ara veriyoruz.

İçerdiği malzemelere bakarsak sağlığa zararlı hiçbir yanı yok. Yine de düzenli ilaç kullanımı olanlar, tansiyon hastaları, hamile olanlar/emzirenler, bu küre başlamadan önce mutlaka doktora danışmalısınız.


Bir de şunu unutmuyoruz tabii, hiçbir şey tek başına bir mucize yaratamaz. Siz düzenli olarak yediklerinize dikkat etmeyi, spor yapmayı ihmal etmeyin. Bunlara ek olarak tüketeceğiniz dukan birası, sizi kilo verme ve fit olma sürecinizde destekleyecektir.

Harika, sağlıklı ve hafif bir hafta geçirmek dileğiyle... 😘


Instagram : @sedaarisoy_
Dukan Birası ile Forma Girelim mi? Dukan Birası ile Forma Girelim mi? Reviewed by Seda Arısoy on Şubat 28, 2018 Rating: 5

2 yorum:

  1. Yazın harika bir serin içecek. Denemiştim. Zayıflatma konusunda etkisi yok. Dediginiz gibi spor ve diyetle belki etkili olur.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, evet genelde soğuk olarak tüketiliyormuş, yaz için çok iyi bir alternatif. Bugün 5. günüm benim de, 600 gr eksildi. Ancak ben de tamamen bu içeceğe bağlayamıyorum.Yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum bir yandan çünkü. Yorum için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.